Äntligen har vi kommit fram till läget att förverkliga namnbytet som vi beslutade om tidigare i våras. Nu lanserar vi Samforma fullt ut med ny grafisk profil, hemsida och facebooksida. Jag tycker Samforma känns helt rätt, det speglar tydligt både vilka vi är och vad vi vill göra, nämligen att vara en intresseorganisation som samlar idéburen sektor, som skapar samarbete mellan sektorer och genom detta bidra till att forma samhället.

Namnbytet utgör en liten men viktig pusselbit i den utvecklingsresa vi befinner oss i. Vi har gått från att vara relativt okända till att vara efterfrågade i regionala strategiska sammanhang. Vi har gått från att vara en arbetande styrelse till att även anställa ett par medarbetare. Vi driver komplexa projekt och stärker successivt vår position som regional intresseorganisation för vår sektor.

De samhällsutmaningar som finns idag och de som kommer i framtiden, upprätthållandet av ett samhälle med god demokrati och välfärd samt genomförandet av Agenda 2030 kommer kräva mycket av oss alla. En förutsättning för detta är ett levande och kraftfullt civilsamhälle. Jag är övertygad om att Samforma har en viktig roll att spela med vårt grunduppdrag att främja sektorn, detta genom att driva påverkansarbete, öka kunskapen och skapa goda förutsättningar för samarbete och samspel.

Och avslutningsvis, varmt välkommen till vår nya hemsida. Jag önskar dig en riktigt läsvärd stund!

Hälsningar Ylva Löwenborg, ordförande Samforma