Samforma är en intresseorganisation som samlar civilsamhället i Norrbotten och Västerbotten. Vårt huvuduppdrag är att främja den idéburna sektorn i båda länen genom att huvudsakligen arbeta med regionala utvecklingsfrågor, påverkansarbete, kunskapsspridning och omvärldsbevakning.

Bland annat vill vi bidra till att stärka Norrbottens och Västerbottens förmåga och kapacitet att hantera samhällsomvandlingar på ett socialt hållbart sätt. Vi tror att den enda vägen mot socialt hållbara och attraktiva samhällen går genom gränsöverskridande samverkan mellan samtliga sektorer. Därför har vi som målsättning att hitta konkreta former för tvärsektoriell samverkan där civilsamhället och samhällen som berörs bidrar med sin kunskap och erfarenhet för en socialt hållbar samhällsutveckling och skapandet av goda livsmiljöer.
Vi söker dig som vill vara med och bidra till ett bättre samhälle som präglas av demokrati, inkludering, mänskliga rättigheter, jämställdhet och hållbar utveckling där invånarens inflytande är centralt.

Krav:

  • Du har universitets- eller högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande erfarenhet.
  • Du har erfarenhet av att utveckla partnerskap, driva utvecklingsprocesser och projekt
  • Du är skicklig på att skapa hållbara och långsiktiga relationer externt och internt med exempelvis politiker och tjänstepersoner.
  • Du förstår komplexa sammanhang och har förmågan att kommunicera problem och men framför allt möjligheter.
  • Du har förmågan att gå från strategier och planer till ett genomförande.

Önskemål:
Vi ser gärna att du är strukturerad och trivs med att självständigt planera och driva mot vår vision och våra mål. Du behöver tycka om att arbeta i team och prioritera god samarbetskultur. Vidare bör du vara flexibel och ha lätt röra dig mellan varierande komplexitet i arbetsuppgifter.

Om tjänsten:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% och vi kan komma att tillämpa provanställning. Arbetet är målstyrt och resor förekommer. Placeringsort är flexibel inom länen, vi ser dock att det är en fördel om du har din bas i Skellefteå, Umeå eller Luleå.
Du har en kollega placerad i Norrbotten och rapporterar till Samformas styrelse. Vill du veta mer om oss följ länken till vår hemsida, Samforma.

Ansökan:

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till kontakt@samforma.se Vi kommer genomföra urval och intervjuer löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt dock senast 19 januari 2024. Tjänsten tillträds enligt överenskommelse.
På grund av julledigheter kan det ta tid innan vi svarar på frågor, skicka ett sms i så fall så ringer vi upp.

Kontaktpersoner:
Ylva Löwenborg, Ordförande
076-852 03 95
ylva.lowenborg@rb.se

Martin Vikgren, Vice ordförande
073-053 89 50
martinvikgren@hotmail.com

Inför denna rekrytering har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda och undanber oss därför att bli kontaktade för erbjudanden om annonsering eller rekrytering.