Social Innovation I Norr bjuder in till digital uppvärmning den 6 april kl. 11.30–12.30, inför den årliga konferensen. Här får du ta del av intressanta diskussioner kring temat och smakprov på forskning som knyter an till social innovation och hållbarhet. Följ denna länk för anmälan.

Just nu pågår en sällan skådad samhällsomvandling i norra Sverige där den gröna omställningen till stor del står i fokus. I omställningen, som är av nationellt och globalt intresse, etableras nya industrier i redan befintliga samhällen som förväntas växa befolkningsmässigt.

Vilka möjligheter och utmaningar erbjuder samhällsomvandlingen i norr när vi sätter människan och det sociala perspektivet i fokus? Vilken roll kan social innovation spela i den fortsatta transformationen och samhällsomvandlingen? Det är temat för den sjätte upplagan av konferensen Social Innovation i Norr 2022.

Social Innovation i Norr är en årlig konferens som arrangeras av Mötesplats Social Innovation vid Umeå universitet och Luleå tekniska universitet, Coompanion Norrbotten och Västerbotten samt Umeå, Skellefteå och Luleå kommun.