Samforma har tillsammans med Region Västerbotten tecknat en avsiktsförklaring för att stärka samverkan för den regionala utvecklingen i Västerbotten.

– Från Samforma är vi glada för denna avsiktsförklaring som kommer att bidra till ökade möjligheter till samverkan, inkludering av olika perspektiv och strategiska dialoger i viktiga regionala utvecklingsfrågor. Vi ser att strukturerad samverkan är viktig för att vi tillsammans ska kunna arbeta strategiskt med regionala utvecklingsfrågor. Ett aktivt och synliggjort civilsamhälle är centralt för att bygga ett hållbart och attraktivt Västerbotten och våra medlemsorganisationer vill verkligen bidra till den regionala utvecklingen, det visar Samformas rapport om civilsamhället i samhällsomvandlingen, säger Ylva Löwenborg, ordförande Samforma.

– Civilsamhället är en otroligt viktig kraft i Västerbotten. Tillsammans kan vi nu jobba mer strategiskt för att utveckla vårt län till en ännu mer hållbar plats där vi har de bästa förutsättningarna för ett bra liv, säger Patrik Sällström, regional utvecklingsdirektör i Region Västerbottens pressmeddelande. Ta del av hela pressmeddelandet här.

Nyheten uppmärksammas även av Svt:s Västerbottensnyheter 1,38 in i inlägget!